Onderhoud van kledij op maat

Duurzaamheid is een veelbesproken thema waar iedereen mee te maken heeft. Bij House Of Tailors vinden we duurzaamheid, en dit in al zijn aspecten, heel belangrijk.

Duurzame productie

Kledij op maat is op zich al een stuk duurzamer dan confectiekleding.
Onze kleermakers gaan pas aan de slag wanneer het kledingstuk echt nodig is. Er is dus geen sprake van massaproductie met onnodige voorraden tot gevolg.
Bovendien werken wij enkel met materialen van een zeer hoge kwaliteit. Zo heb je veel langer plezier van je kledingstukken.

Onderhoud van kleding

Jeans- en chino broeken

Het is van belang om je broeken binnenstebuiten te wassen op een temperatuur van 30 graden. Droog je broek aan de lucht, nooit in de wasdroger. Een droger kan ervoor zorgen dat de broeken verkleuren en/of krimpen. Het elastaan die in de broeken zit kan door de hoge temperaturen in de droger stuk gaan, waardoor je broek niet meer comfortabel zit. Daarnaast is leer niet bestand tegen de droger en zullen de eventuele lederen details zoals de patch stuk gaan.
Laat je broeken natuurlijk drogen door deze aan de waistband op te hangen, met de zakken naar buiten gekeerd. Hang ze niet in de volle zon.

Hemden

Hemden kan je gewoon wassen in de wasmachine. Uiteraard was je de hemden kleur bij kleur met het daarvoor voorziene wasmiddel. Gebruik geen chloor of bleekmiddel. Dit tast de kwaliteit van de stof ernstig aan.
Het best was je de hemden op 30° of 40°, op een laag aantal toeren.
Gebruik geen wasverzachter. Sommige hemden bevatten TENCEL waardoor het zweet beter wordt opgenomen en geneutraliseerd. Dit kan enkel als de cellen in de stof open blijven. Wasverzachters verstoppen deze cellen en gaat zo deze werking tegen.
Laat je hemden natuurlijk drogen op een kapstok. Zo ga je niet veel strijkwerk hebben aan het hemd.

Maatpakken

Een maatpak mag je uiteraard niet zelf wassen. Wanneer het echt nodig is laat je hem reinigen bij een professionele droogkuis.

Volgende zaken behoren tot een goed en correct onderhoud van jouw maatpak:

  • Zakken, revers en kragen borstel je regelmatig af om vuil te verwijderen
  • Vlekken onmiddellijk afdeppen. Niet wrijven!
  • Gekreukte kleding hersteld goed in een warme en vochtige omgeving zoals de badkamer.
  • Laat je maatpak na gebruik rusten op een kapstok met brede schouders. het pak meerdere dagen na elkaar dragen kan de vezels beschadigen.
  • Hang je pak altijd op om de vorm te behouden. Je jasje hang je op een kapstok met brede schouders en de broek hang je altijd verticaal op.
  • Stop geen voorwerpen zoals sleutels, een telefoon of geldbeugel in je zakken.
  • Laat je pak enkel chemisch reinigen wanneer het echt nodig is. Chemisch reinigen kan de levensduur van je maatpak verkorten.

< terug naar blogberichten